Το Σύνταγμα μπορεί να άδειασε, αλλά η καρδιά μου χτυπά ακόμη εκεί. Ναι, πιστεύω ακόμα ότι μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα σ' αυτόν τον τόπο. Στο μεταξύ εδώ θ' αποτυπώνω τη δική μου ματιά στην Ελλάδα της κρίσης.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εκλογικές προφητείες

Αυτή την ανάρτηση την ετοίμαζα πριν τις εκλογές αλλά δεν πρόλαβα να τη δημοσιεύσω.
Δεν πειράζει, θα το κάνω τώρα, είναι ακόμη επίκαιρη.
Πριν τις εκλογές σκεφτόμουν τα εξής:

"Στις εκλογές υπάρχουν δύο επιλογές:
Α. Ο λαός, θα πιστέψει τη διαρκή προπαγάνδα όλων σχεδόν των μέσων και, φοβούμενος ότι θα χάσει αυτά τα λίγα που του έχουν μείνει ακόμη, θα σκύψει το κεφάλι και θα ψηφίσει εκείνους που του έκλεψαν σχεδόν τα πάντα.
Β. Ο λαός, αγανακτισμένος μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, ανασφάλειας και ταπείνωσης, θα πει "φτάνει" και θα ψηφίσει ΣύΡιζΑ.

Αν ο λαός ψηφίσει Α, τότε η μετεκλογική κυβέρνηση θα μπορεί με κάθε θράσος να υποστηρίξει πως ό,τι κάνει το κάνει με τη στήριξη του Ελληνικού λαού και τα μέτρα θα πέσουν ακόμη πιο βάρβαρα και σκληρά.
Αν ο λαός ψηφίσει Β, τότε αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα και οι υποστηρικτές τους στο εσωτερικό και εξωτερικό θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν κάθε αλλαγή, βάζοντας τρικλοποδιές σε κάθε βήμα του νέου καθεστώτος και δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις και προβλήματα."

Χαίρομαι που τελικά υπέκυψαν στο φόβο λιγότεροι από όσους περίμενα.
Αλλά βλέπω ότι στο δεύτερο μέρος της προφητείας μου θα επαληθευτώ: ήδη η προπαγάνδα σπρώχνει φοβισμένα πλήθη να κάνουν ουρές έξω από τις τράπεζες.

Φαίνεται πως, όσο έχουν έστω και ένα νόμισμα κάτω από το στρώμα, οι λαοί θα σκύβουν το κεφάλι από φόβο μην το χάσουν.
Η αλλαγή, τις περισσότερες φορές, έρχεται από αυτούς που τολμούν γιατί δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου