Το Σύνταγμα μπορεί να άδειασε, αλλά η καρδιά μου χτυπά ακόμη εκεί. Ναι, πιστεύω ακόμα ότι μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα σ' αυτόν τον τόπο. Στο μεταξύ εδώ θ' αποτυπώνω τη δική μου ματιά στην Ελλάδα της κρίσης.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013





Μετά την Ελλάδα η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Η τακτική είναι γνωστή: λέμε στους πολίτες των βορείων χωρών ότι οι νότιοι είναι τεμπέληδες, άχρηστοι, σπάταλοι. Με αυτό τον τρόπο τα αυστηρά μέτρα δε φαντάζουν σκληρά ή βίαια, αλλά απαραίτητα και επιβεβλημένα. Στους ίδιους τους "νότιους" λέμε ότι αν δεν καθήσουν καλά και δε δεχτούν τα μέτρα, θα πάθουν τα χειρότερα - έξοδος από το ευρώ, πληθωρισμός, στερήσεις.

Οι πορτογάλοι φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Έχουν ήδη κάνει ότι τους ζήτησαν οι "εταίροι" τους (αλήθεια, θυμάται κανείς ότι αυτή η λέξη σημαίνει φίλος;) και τώρα τους ζητούν περισσότερα. Ένας από τους πολιτικούς της χώρας γύρισε βίντεο για να δείξει την άποψη των Πορτογάλων στους γερμανούς, που, όπως κι εμείς, υφίστανται μια συνεχή ροή κρατικής προπαγάνδας.
Οι γερμανοί απαγόρευσαν την προβολή του βίντεο στη χώρα τους. Αλήθεια, τι εγινε με την ελευθερία της γνώμης, έκφρασης, του τύπου;
Δείτε το βίντεο, η ιστορία τους μοιάζει εκπληκτικά με τη δική μας.
Και κάτι ακόμα:
Γιατί κανείς από τους δικούς μας πολιτικούς δεν έκανε κάτι παρόμοιο; Δεν έκανε ντόρο; Δεν ξεσήκωσε τον κόσμο με συνεντεύξεις, δηλώσεις, βιβλία και ταινίες; Μόνο να σκύβουν το κεφάλι και να ψηφίζουν μνημόνια ξέρουν;
Τους μισώ, και μισώ κι εμάς που τους ανεχόμαστε πάνω στην πλάτη μας.
Πότε επιτέλους θα σηκωθούμε να τους πετάξουμε από πάνω μας;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου